TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi İstanbul’da toplandı.

TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi İstanbul’da toplandı.

TÜRKONFED’e üye federasyonların genel sekreterlerini bir araya getiren TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi, 30 Kasım’da, İstanbul’da bir araya geldi. Yapılan toplantıya, on iki federasyonun genel sekreter düzeyinde temsilcileri katıldı.

TÜRKONFED, federasyonlar, dernekler ve iş insanlarının iletişimini geliştirmek, ortak faaliyetlerin önünü açmak ve tüm katmanlarda kurumsal kapasiteyi artırmak amacıyla kurulan TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi, 2011 yılında ilk toplantısını 30 Kasım’da, İstanbul’da, yaptı. Yeni katılan dernek ve federasyonların konfederasyonu daha iyi tanımaları ve çift yönlü etkileşimi artırmayı hedefleyen toplantıya BAKSİFED Genel Sekreteri Deniz İstanbullu, BASİFED Genel Sekreteri Nazlı Gürel, DASİFED Genel Sekreteri Duygu Burucu, DOGÜNSİFED Genel Sekreteri İdris Kardaş, DOKASİFED Genel Sekreteri Recep Ergenç, İÇASİFED Genel Sekreteri Serkan Özşölen, İSİFED Genel Sekreteri Nazan Biliz, OKASİFED temsilcisi Coşkun Yanardağ, SEDEFED Genel Sekreteri Ülkem Yaman, SERFED Genel Sekreteri Germiyan Saatçioğlu, TRAKYASİFED Genel Sekreteri Zuhal Türkün ve Silivri Kadın  Girişimciler Derneği Genel Sekreteri Meryem Anıl katıldı.

 

Toplantı, TÜRKONFED Genel Sekreteri Arzu Turhan’ın konfederasyonun misyonu, tarihçesi ve faaliyetlerini anlatan sunumu ile başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Burcu Berent, TÜRKONFED’in iletişim ve sponsorluk çalışmaları hakkında bildi verdi.

 

Açılışın ardından söz alan federasyon genel sekreterleri, kuruluşlarından bu güne kadar olan çalışmalarını ve güncel faaliyetlerini anlattı. Bu bölümde TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Yavan TÜSİAD komisyonları ve çalışma gruplarının tanıtıldığı bir sunum yaptı.

 

TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi, Bölgesel Genişleme Bölüm Sorumlusu Betül Çelikkaleli’nin Genişleme ve Derinleşme Projesi sunumu ile devam etti. Ardından, Kıdemli Ekonomi Uzmanı Zuhal Özbay Daş, TÜRKONFED’in ekonomik araştırmaları konusundaki kısa bilgilendirmeden sonra bölgesel ekonomik verilerin toplanması ve anket çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantı, Grup7 İletişim Danışmanı Zühre Kurt’un basın ile ilişkiler konulu sunumu ile sona erdi.

 

Yılda en az üç kez bir araya gelmesi planlanan TÜRKONFED Genel Sekreterler Komitesi’nin bir sonraki buluşmasının 2012 yılı ilk Başkanlar Konseyi toplantısı öncesi olması tüm katılımcılar tarafından kabul gördü.

Paylaş: