TÜRKONFED: Gücümüzü Ulusal Egemenlik Ruhu'ndan Alıyoruz

TÜRKONFED: Gücümüzü Ulusal Egemenlik Ruhu'ndan Alıyoruz

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyeleri ile Federasyon Başkanları, Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı nedeniyle Samsun’u ziyaret ederek, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve bir basın açıklaması yaptı.

19 Mayıs 2019 – Samsun /  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı Milli Mücadele” ateşi, Amasya,  Erzurum, Sivas kongreleri ile birlikte tüm yurtta inanç, azim ve cesaret yarattı. Ulusal Egemenlik Ruhu’nu başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti tümüyle reddeden bir milletin mücadelesini zafere taşıyan da işte bu Ulusal Egemenlik Ruhu’ydu. 100 yıl önce, bağımsızlık ve özgürlük için tek yürek olmuş bu ruhun mirasçısı olmak ve geleceğe taşımaktan her zaman gurur duyduk. TÜRKONFED çatısı altında, Türkiye’nin dört bir yanından 29 federasyon, 247 dernek ve 40 bin şirketi temsil eden iş dünyasının çatı örgütü olarak, 19 Mayıs 1919’dan tam 100 yıl sonra bugün, yeniden aynı azim, kararlılık ve inançla; ülkemiz için çalışıyor, üretiyor ve topluma değer yaratıyoruz.

Bizler, özgürlüklerin ve demokrasinin geliştiği, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde tüm renk ve sesleriyle huzur, barış ve güvenin tesis edildiği; hesap verir, güvenilir, şeffaf ve adil bir ülke hayal ediyoruz. Uzlaşma kültürü ile katılımcı ve kapsayıcı bir anlayışın egemen kılındığı, fikir ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülke hayal ediyoruz.

“Yurtta Barış, Dünyada Barış” felsefesiyle, uluslararası itibarı yüksek, gençliğin gücünü modern eğitim sistemiyle artıran, genç girişimci eko-sistemini kuran, yüksek verimlilik ve yüksek katma değerli ihracata yönelmiş, güçlü sanayisiyle sürdürülebilir büyüyen Türkiye’nin inşası için de gücümüzü; “Milli Mücadele” ateşinin yakıldığı 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Ruhu’ndan alıyoruz.

Yokluk ve yoksullukla mücadele eden, işgal altındaki Anadolu topraklarından Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran “19 Mayıs Ulusal Egemenlik Ruhu”, başta gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin en büyük dayanağı olacaktır. Gençliğe emanet edilen mirası, yeni kuşakların nice 100. yıllara taşıyacağına inanıyoruz.

Ulusal Egemenlik Ruhu’nun verdiği güç ile yapısal reformlarımızı gerçekleştirip, demokrasimizi ve ekonomimizi hep birlikte güçlendirebiliriz. Milli Mücadele ateşinin, ilk günkü azim ve kararlılıkla gelecek kuşaklara aktarılması için de her zamanki gibi var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

Paylaş: