Salgın Döneminde 550 KOBİ Temsilcisine İşimi Yönetebiliyorum Eğitimi Verildi

Salgın Döneminde 550 KOBİ Temsilcisine İşimi Yönetebiliyorum Eğitimi Verildi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürütülen İşimi Yönetebiliyorum projesinin eğitimleri, COVID-19 salgını döneminde webinar serisine dönüştü.


KOBİ’lerin dijital yetkinliklerini geliştirerek bu alandaki fırsatlardan yararlanmaları için dijital ortama taşınan eğitimlerde; dijital yetkinlik, finansmana erişim, risk yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, belirsiz dönemlerde iş planı takibi ve geleceğin ekonomisinde önemli bir yeri olan sürdürülebilirlik konularında bilgi ve deneyimler çeşitli uzmanlar tarafından KOBİ’lere aktarıldı. Proje kapsamında bu eğitimlerin yanı sıra, işlerini e-ticaret ortamına taşımak isteyen KOBİ’lere dijitalleşme desteği de verilecek.

2019 yılında başlatılan İşimi Yönetebiliyorum projesinin ilk yılında Adana, Antalya, Hatay, Balıkesir, Mardin ve İstanbul’da 1.000’e yakın KOBİ, dijitalleşmeden muhasebeye, uluslararası ticaretten aile şirketlerinin kurumsallaşmasına kadar 10 ayrı başlıkta, Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyelerinden ve sektör uzmanlarından ders aldı.

İşimi Yönetebiliyorum projesi, ikinci yılında da, sağlık gündemi ile birlikte gelişen yeni şartları da kapsayan çevrim içi eğitimler aracılığıyla KOBİ’lere ulaşmayı ve onları güçlendirmeye devam etmeyi hedefliyor. Eğitim içeriği KOBİ’lerin mevcut işlerini hızlı bir şekilde dijitale taşımalarına yardımcı olacak şekilde güncellendi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verilen akademik bilgiler, Türkiye’nin önde gelen çevrim içi alışveriş platformları ve e-ticaret altyapısı sağlayan firmalar tarafından sağlanan pratik bilgilerle desteklendi. 

Büyük şehirlerden katılım yüksek

29 Nisan – 16 Mayıs 2020 tarihlerinde düzenlenen İşimi Yönetebiliyorum webinar serisine farklı sektörlerden %41’i kadın olmak üzere toplam 550 kişi katıldı. Öne çıkan sektörler ticaret, hizmet, inşaat, gıda ve tekstil oldu. İstanbul, İzmir, Ankara, Kütahya ve Adana en fazla katılım sağlayan şehirler arasında yer aldı.

Proje ile ilgili bilgi almak ve gelişmelerden haberdar olmak isteyenler İşimi Yönetebiliyorum projesinin sosyal medya hesaplarını takip edebilir. (https://www.linkedin.com/company/isimiyonetebiliyorum/, https://www.instagram.com/isimiyonetebiliyorum/)

Paylaş: