Basın Bülteni: KSS Projesi Elazığ Eğitim Toplantısı

TÜRKONFED’in Hollanda Büyükelçiliği destekli olarak yürüttüğü “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Girişimciler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında ilkini Elazığ’da gerçekleştirdiği “Eğitim Toplantısı”na ilişkin basın bülteni aşağıda yer almaktadır.

Eğitim girişimciliğe yetmez yatırım iklimi de olmalı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, girişimci sayısının sadece eğitimle artırılamayacağını, uygun yatırım iklimi de gerektiğini söyledi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfedarasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Türkiye’nin girişimci sayısını sadece eğitimle artıramayacağını, bunun için uygun yatırım iklimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.  TÜRKONFED’in Elazığ’da gerçekleştirilen ‘Girişimciler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’ tanıtımının açılışında konuşan Onatça, “Son 4 yılda 250 bin kişiye girişimcilik eğitimi verilmiş. Bu güzel bir rakam. Ancak, hibe ve kredi teşviklerine rağmen 250 bin kişiden 15 bin kişi kendi işini kurma teşebbüsünde bulunmuş. Yani yüzde 10’luk bir başarı dahi elde edilememiş. Bu konunun irdelenmesi lazım. Yatırım ortamının geliştirilmediği yerde girişimci kazanmak kolay değil. O yüzden yatırım iklimini iyileştirecek adımları atmalıyız” dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUK’ OLMALI

Türkiye’de bir taraftan girişimci sayısını artırırken diğer taraftan bu girişimcilerin kurduğu işletmelerin ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri’ ile gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden Onatça, “Artık faaliyetlerini sürdürürken doğaya ve insana dokunmayan, katkı sunmayan şirketler başarılı olamıyor. Ülkelerin zenginliği girişimci sayısıyla ölçülüyor ama bu girişimcilerin işletmelerinde ne kadar sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğine bakılıyor. TÜRKONFED olarak başta Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde olmak üzere sosyal sorumluluk projeleri uygulayan işletme sayımızı artırmaya yönelik projemizin başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR SÜRECE KATILMALI

Toplantıya ev sahipliği yapan Fırat Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Başkanı Alper Bektaş da bölgede faaliyet gösteren işletmelerin uluslararası pazarlarda daha rekabetçi olabilmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu çerçevede gerçekleştirdikleri faaliyetlere Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) konusunu da eklediklerini kaydeden Bektaş, “Çalışanların iş süreçlerine daha etkin katılması, çevrenin korunması, sivil toplum işbirliklerinin gelişmesi sadece şirketlerimizi değil, bölgemizi ve ülkemizi de hızla geliştirecek” dedi.

BÖLGE GÖRÜNÜM RAPORU

Coca Cola İçecek Genel Müdürü Lisani Atasayan’ın ‘KSS Başarı Öyküsü’ sunumuyla katkı sağladığı tanıtım etkinliğinde TÜRKONFED tarafından hazırlanan ‘Bölge Görünüm Raporu’ sunumu da gerçekleştirildi. TÜRKONFED Genel Sekreteri Arda Batı, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, Borsa İstanbul Özel Pazar Grup Müdürü Sertaç Fuad Karaağaolu’nun da katıldığı etkinlikte Malatya SİAD Başkanı İbrahim Güngör, Coca Cola Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, IBM KSS Programlar Müdürü Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Göcenoğlu, Turkcell KSS Kıdemli Uzmanı Derya Kökten panelist olarak bilgilerini paylaştı.